top of page
G65A2932.jpg

Paasisavut 2024: Mød finalisterne

Mød de fem finalister, der skal dyste ved Paasisavut 2024

Bæredygtig krydstogtturisme, synsproblemer hos børn og byudvikling i Tasiilaq er nogle af de emner, forskerne skal optræde med til det store show i Nuuk.

 

Af Ole Ellekrog

Så er deltagerne til den store formidlingskonkurrence Paasisavut 2023 fundet. Fem forskere er udvalgt, og tre af dem har tilknytning til Ilisimatusarfik.

 

Paasisavut er en helt ny konkurrence for ph.d-studerende, som forsker i Grønland. Ved et stort liveshow i marts skal ph.d.’erne dyste i at formidle deres forskning til den grønlandske befolkning. Vinderen er den, som er bedst til fortælle på en måde, så alle kan forstå det. Showet vil blive vist på KNR, og vinderen modtager en præmie på 25.000 kroner sponsoreret af Brugseni.

 

“Nu håber vi, at Paasisavut kan hjælpe de fem finalister med at nå ud til et bredt publikum,” Anna-Sofie Skjervedal, sekretariatsleder i Arctic Hub.

 

De fem finalister kommer fra vidt forskellige grene af videnskaben. Én har undersøgt kvælstof i den grønlandske tundra, en anden hvordan man kan gøre krydstogtturisme bæredygtig, en tredje har set på, hvordan man kan forebygge synsproblemer hos grønlandske børn, en fjerde ser på byudvikling i Tasiilaq og den femte, hvad et godt liv vil sige for grønlændere. Fælles for dem alle er, at de er mere end almindeligt gode til at formidle deres forskning.

Det er første gang, at Paasisavut løber af stablen. Showet finder sted 1. marts 2023 i Katuaq i Nuuk. Konkurrencen er arranget af Arctic Hub og Ilisimatusarfik. Sekretariatsleder hos Artic Hub, Anna-Sofie Skjervedal, udtaler:

 

”Det er første gang nogensinde, at en konkurrence som Paasisavut bliver afholdt i Grønland, og vi er helt overvældede over, hvor mange ansøgninger, vi har modtaget. Det er dejligt at se, at så mange forskere gerne vil give deres viden og resultater videre til befolkningen. Nu håber vi, at Paasisavut kan hjælpe de fem finalister med at nå ud til et bredt publikum,” siger Anna-Sofie Skjervedal, sekretariatsleder i Arctic Hub.

SPØRGSMÅL

 Hvis du har spørgsmål til konkurrencen, så send os en e-mail.

bottom of page