top of page

Nick Duelund vandt Paasisavut 2023 med sin præsentationen. Den handlede om hans ph.d. om synsproblemer hos grønlandske børn.

Fra Arctic Hub skal der lyde en stor tak.

Tak for de seje deltagere. Tak til vores samarbejdspartnere Ilisimatusarfik, KNR og Katuaq. Tak til alle, der var med i salen, og gjorde stemningen forrygende.

Du kan se Paasisavut 2023 her.

 

Tak til alle, som så med hjemme i stuerne, og som har sendt en masse søde beskeder.

 

Og tak også til vores sponsorer Nuuk Lokaludvalg, Brugseni og Inuit Clothing.

Fotograf: Emil Nørgaard Stach

Bæredygtig krydstogtturisme, synsproblemer hos børn og byudvikling i Tasiilaq er nogle af de emner, forskerne skal optræde med til det store show i Nuuk.

 

Af Ole Ellekrog

Så er deltagerne til den store formidlingskonkurrence Paasisavut 2023 fundet. Fem forskere er udvalgt, og tre af dem har tilknytning til Ilisimatusarfik.

 

Paasisavut er en helt ny konkurrence for ph.d-studerende, som forsker i Grønland. Ved et stort liveshow i marts skal ph.d.’erne dyste i at formidle deres forskning til den grønlandske befolkning. Vinderen er den, som er bedst til fortælle på en måde, så alle kan forstå det. Showet vil blive vist på KNR, og vinderen modtager en præmie på 25.000 kroner sponsoreret af Brugseni.

 

“Nu håber vi, at Paasisavut kan hjælpe de fem finalister med at nå ud til et bredt publikum,” Anna-Sofie Skjervedal, sekretariatsleder i Arctic Hub.

 

De fem finalister kommer fra vidt forskellige grene af videnskaben. Én har undersøgt kvælstof i den grønlandske tundra, en anden hvordan man kan gøre krydstogtturisme bæredygtig, en tredje har set på, hvordan man kan forebygge synsproblemer hos grønlandske børn, en fjerde ser på byudvikling i Tasiilaq og den femte, hvad et godt liv vil sige for grønlændere. Fælles for dem alle er, at de er mere end almindeligt gode til at formidle deres forskning.

Det er første gang, at Paasisavut løber af stablen. Showet finder sted 1. marts 2023 i Katuaq i Nuuk. Konkurrencen er arranget af Arctic Hub og Ilisimatusarfik. Sekretariatsleder hos Artic Hub, Anna-Sofie Skjervedal, udtaler:

 

”Det er første gang nogensinde, at en konkurrence som Paasisavut bliver afholdt i Grønland, og vi er helt overvældede over, hvor mange ansøgninger, vi har modtaget. Det er dejligt at se, at så mange forskere gerne vil give deres viden og resultater videre til befolkningen. Nu håber vi, at Paasisavut kan hjælpe de fem finalister med at nå ud til et bredt publikum,” siger Anna-Sofie Skjervedal, sekretariatsleder i Arctic Hub.

DE HER FEM FORSKERE DYSTEDE I PAASISAVUT 2023:

SPØRGSMÅL

 Hvis du har spørgsmål til konkurrencen, så send os en e-mail.

bottom of page